« Terug

Auto laten keuren aan de hand van de 40-Puntencheck?

Auto laten keuren aan de hand van de 40-Puntencheck?_2.jpg23 sep

Alle auto’s op het platform van Carsouk.nl krijgen een cijfer en het Carsouk.nl keurmerk. Zo kunnen potentiële kopers exact zien wat de sterke punten en mankementen van de aangeboden auto’s zijn. Op deze manier behoeden we hen voor een miskoop en kunt u uw auto sneller verkopen. Wilt u uw auto laten keuren? Dit doen we aan de hand van de 40-Puntencheck, het uitlezen van de software, het controleren van de kilometerstand en het controleren van de algemene gegevens van de auto. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Auto laten keuren

Als u een advertentie wilt plaatsen op onze site en uw occasion wilt laten keuren, klikt u op de ‘auto verkopen’. U vult eerst het kenteken van uw auto in. Daarna volgt u deze 7 stappen:

Stap 1 – Vul uw persoonlijke gegevens in. 

Stap 2 – Upload de foto’s van uw auto.

Stap 3 en 4 – Alle basisgegevens en technische gegevens worden automatisch uit de RDW-database gehaald. (Vul indien gevraagd hier en daar wat bij)

Stap 5 – Selecteer de eigenschappen van uw voertuig.

Stap 6 – Maak een afspraak met de inspecteur door een tijdstip in zijn agenda aan te kruisen. 

Stap 7 – Afronding.

We willen zo transparant mogelijk zijn tegenover potentiële kopers.

U kunt het volgende van de inspecteur verwachten:

  • Hij controleert de algemene gegevens met behulp van de RDW-database (merk, model , type, bouwjaar, kenteken, chassisnummer, contactgegevens, carrosserie, kleur, brandstof, aantal eigenaren, vervaldatum apk, schadehistorie).
  •  Vervolgens begint hij met de 40-Puntencheck. Deze bestaat uit:

1. Exterieur

lak, roestvorming, ruiten, banden, wieldop, ruiterwisser, spiegels, verlichting, trekhaak, sleutel automatisch

2. Interieur

schakelpook, koppeling, remmen, claxon, gordels, bekleding, deurpanelen, binnenverlichting, lekkages, radio

3. Motor

Accu, slangen/leidingen, distributieriem, remvloeistof, koelvloeistof, radiator, oliepeil, lekkages, roestvorming, geluiden

4. Onderstel

Vering/schokbrekers, stuurdelen, wiellager, remslangen/leidingen, remblokken voor en achter, remschijven voor en achter, wielophanging, uitlaatsysteem.

  •  Daarna leest hij alle software uit op storingen via een uitleesapparaat. 

Alles wat in orde is krijgt een vinkje en wat niet in orde is een kruisje. Elk kruisje wordt toegelicht, ook bij de advertentie op Carsouk.nl. We willen zo transparant mogelijk zijn tegenover potentiële kopers. De auto krijgt ook een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van de score die behaald is bij de 4 hoofdonderdelen uit de 40-Puntencheck. Aan dit cijfer hangt het Carsouk.nl keurmerk, dat we eveneens vermelden op de website.

Onderscheid uzelf van uw concurrenten met het Carsouk.nl keurmerk!

Carsouk.nl keurmerk

Er zijn 3 soorten Carsouk.nl keurmerken: rood, geel en groen. U krijgt het rode keurmerk als uw auto een cijfer onder de 5 scoort. Geel krijgt u wanneer uw auto een cijfer tussen 5 en 7 scoort. Het groene keurmerk krijgt u als uw auto een 7 of hoger scoort.

Indien u dat wenst kunnen we het keurmerk plakken op uw auto. Dan ziet iedereen dat uw auto gekeurd is en dat u als verkoper betrouwbaar bent. Met het keurmerk mag u eveneens op andere platformen adverteren. Hierdoor vergroot u ook de verkoopkans op andere platformen. Vermeld het cijfer van uw occasion altijd op het platform en op de titel van de advertentie.

Voor dealers hebben we een leuke actie, waarmee u zich kunt onderscheiden van uw concurrenten. Als u auto’s bij ons laat keuren en ze krijgen allemaal een groen Carsouk.nl keurmerk, dan krijgt u een certificaat dat u kunt ophangen aan uw garage. Bij 100 auto’s krijgt u een bronzen plakkaat, bij 500 een zilveren plakkaat en bij 1.000 een gouden plakkaat. Iedereen die uw zaak bezoekt ziet zo dat uw assortiment helemaal in orde is en zal dus eerder bij u een occasion kopen.

Heeft u een vraag over Carsouk.nl? Auto verkopen? Maak een afspraak! Wilt u een auto kopen?

« Terug

Scroll naar boven